Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Potop nakon oluje na području Našica: ‘U kućama je i po metar i pol vode, situacija je loša‘


Mjesto Martin te našičko naselje Šipovac i vojarna u Našicama nemaju struje zbog prodiranja vode u trafostanicu kod vojarne

Našičko područje i u ponedjeljak poslijepodne zahvatila je velika količina oborina koja je izazvala poplave u mjestima Zoljan, Martin, Donja i Gornja Motičina te Seona, gdje su poplavljene i kuće.

Prema neslužbenim informacijama službe samo je u ponedjeljak poslijepodne u kratkom roku palo 26 litara kiše po četvornom metru, a kada se tome doda količina oborina od petka dolazi se do brojke od 128 litara po četvornom metru.

Zbog novonastale situacije na terenima su pripadnici JVP Našice kao i lokalnih DVD-a koji čine sve kako bi sanirali štetu i spriječili daljnje prodiranje vode u kuće.

  • Na području Našica kuće su poplavljene u mjestima Zoljan i Martin, a vode ima i u Breziku. Osigurane su vreće s pjeskom i situacija na terenu je pod kontrolom – rekao je za Radio Našice Danijel Matković iz JVP Našice.
    Voda je na nižim terenima ušla u kuće i na području općine Donja Motičina, gdje su podrumi napunjeni vodom, pa su u pomoć pozvani i pripadnici DVD-a iz susjednih sela.

Mjesto Martin te našičko naselje Šipovac i vojarna u Našicama nemaju struje zbog prodiranja vode u trafostanicu kod vojarne.

  • Loša je situacija, predvidivo ili ne o tome možemo polemizirati. Obišao sam sva kritična mjesta, a posebno je kritično bilo u Martinu i Breziku, gdje sada ide na bolje, dok je u Zoljanu izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni. Podigli smo sve raspoložive strojeve svih firmi na našem području, a zvao sam i direktora Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića koji je sada tu na terenu. Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme su, kako je rekao gosp. Kovačević, akumulacije za koje postoje idejna rješenja. Pohvaljujem i JVP koja je prva izišla, koja je mobilizirala sve DVD-ove i svi su na terenu u obavljanju ovog mukotrpnog posla. Svi su u pripravnosti, a direktor Hrvatskih voda rekao je da će se dovesti pumpe i s područja Osijeka ako bude potrebno – kazao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. (jutarnji.hr)