Aktualno OG sada Ogulin

Uređuju se obale naših jezera

Tijekom ljetnih mjeseci svake godine na ogulinskom  području uređuju se obale naših jezera. Da je tako i ovog ljeta potvrdio je, gostujući u programu Radio Ogulina, direktor HE Gojak i Lešće Milan Sabljak.

Rekao je da su u tijeku su radovi na sanaciji erodirane lijeve obale jezera Bukovnik, te u manjem dijelu jezera Sabljaci. Radove izvodi ogulinska tvrtka Energoprojekt d.o.o, a vrijednost radova iznosi oko 750.000,00 kuna.

U sklopu radova na tom dijelu planira se kamenom oblogom obložiti dio obale, a sve kako bi građanima “približili” samo jezero. Taj dio obale trebala bi krasiti i mala šetnica.Zahvaljujući ovim radovima, bit će sanirano stotinjak metara lijeve obale jezera Bukovnik, a radovi bi trebali završiti polovicom kolovoza.

Radovi na sanaciji dijela erodirane obale jezera Sabljaci će započeti kada okonča sezona kupanja.Inače, Hidroelektrana Gojak je trenutno u redovnom remontu, razina vode na jezeru Sabljaci se neće spuštati, a sve kako bi Ogulinci i turisti mogli neometano uživati u kupanju.