Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Domovinski pokret danas odlučuje o budućnosti stranke, ali i Vesni Vučemilović

Za srijedu točno u podne zakazana je sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta na kojoj bi se trebalo raspravljati o ostavci Miroslava Škore, ali i o medijskim istupima njegove sestre Vesne Vučemilović.

Sjednica počinje u 12 sati, a izjave za medije koje su predviđene za 14 sati možete pratiti uživo na N1 i na našem portalu.

Na dnevnom redu Statut, unutarstranački izbori i postupci Vesne Vučemilović
Na dnevnom redu sjednice biti će Statut i pravilnici stranke, te priprema unutarstranačkih izbora, kao i rasprava o ostavci Miroslava Škore ali i o postupcima njegove sestre Vesne Vučemilović.Tijela stranke odlučivat će o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom stranke i je li naštetila ugledu stanke svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku koja je iznenadila mnoge u stranci, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva stranke trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka, te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke.

Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić u kojoj joj prijeti da će joj „osobno zakrenuti vratom”.

Na sjednicu Predsjedništva neće biti pozvan Škoro, ali ni Darijo Žepina koji je nakon Škore podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika DP-a, a čiju dužnost je preuzeo Danijel Spajić kao vršitelj dužnosti.

Tko će biti novi predsjednik DP-a će odlučivati na jesen na unutarstranačkim izborima.(N1)