Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stojedinica odlazi u povijest, koncesija ide tvrtki Top radio: ‘Svi smo malo…bez riječi‘


Vijeće mora s četiri od sedam glasova dodijeliti koncesiju za frekvenciju 101 MHz jednom od osam kandidata koji su se javili

Koncesiju na frekvenciji 101 MHz dobio je Top radio d.o.o., tvrtka u vlasništvu Ivana Jurića Kaćunića.

  • Top radio će biti pop-rock format radija koji će biti utemeljen upravo na razvoju kreativnih industrija i promociji dostignuća građana Zagreba. Radio će se obraćati slušateljstvu Zagreba – rekao je Jurić Kaćunić, ali nije htio otkrivati previše o planiranom sadržaju opravdavši to gomilom posla koja još predstoji.

Naime, Vijeće tek mora dostaviti svoju službenu odluku u kojoj će se nalaziti i rok u kojem se novi radio mora pojaviti u eteru.
Jurić Kaćunić je inače vlasnički povezan s Media servisom i Radio Dalmacijom, a posljednjih je dvadesetak godina radio na raznim projektima i s medijima s kojima i danas surađuje kao što su Antena Zagreb, Narodni, Enter Zagreb, HUP – Koordinacija komercijalnih radija i drugima.

“Publika prije svega cijeni smisao za humor, iskrenost i široko znanje radijskih DJ-eva. Na vrhu popisa je redovito i autentičnost”, naveo je Jurić Kaćunić u jednom svom blogu. Uz Jurića Kaćunića se vežu i napisi da je poslovno povezan s obitelji Pripuz, no Jurić Kaćunić nam je to demantirao.

  • Poznajem obitelj Pripuz, ali poslovno ne surađujemo – izjavio je.

Dodjelom koncesije Top radiju, iz etera je definitivno nestao izraz Stojedinica koja je posljednjih devet godina bila u rukama njemačkog poduzetnika Thomasa Alexandera Thimea.

  • Javit ćemo se uskoro, sad smo još svi malo…bez riječi, napisali su na Facebooku.
    Emil Tedeschi je s Čedom Prodanovićem i Sinišom Švecom pokušao doći do ove koncesije na kojoj je Švec stekao legendarni ugled u radijskom svijetu. Planovi da postane vlasnik radija nisu se ostvarili ni Ivanu Čermaku, Renatu Perici, Igoru Horvatu, Željki Švenda i Danijelu Kneževiću.

Očekivano, odluka Vijeća za elektroničke medije izazvala je šok među zaposlenicima Stojedinice. (jutarnji.hr)