Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HGSS na Biokovu pronašao tijelo strane turistkinje: Krenula je pješke prema Skywalku…

Po povratku nazad u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju, no nisu je zatekli…

Hrvatska gorska služba spašavanja Makarska pronašala je u četvrtak na Biokovu preminulu stranu državljanku koja se prethodno pješke zaputila prema novom vidikovcu Skywalk. Pružili su joj prvu pomoć, no nisu je uspjeli spasiti.

Svoju su akciju opisali na Facebooku, te su upozorili sve ostale da na ‘osvajanje’ Biokova nikako ne idu po velikim vrućinama.

‘Težak dan za HGSS Stanicu Makarska.
Dojavom preko Centra 112 primamo obavijest o nestaloj stranoj državljanki. Planinarila je s kćerkom i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku.

Po povratku nazad u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu.

Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS stanice Makarska, koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost, bez uspjeha.

I ovim putem apeliramo na sve planinare da ni jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija.

Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava.

Nadamo se da je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima ‘osvajati’ Biokovo!’, poručili su spašavatelji. (jutarnji.hr)