Aktualno OG sada Ogulin

Donesena odluka o dodjeli javnih priznanja

Danas je, pod predsjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, održana sjednica Odbora za proslavu Dana grada, na kojoj su, nakon razmatranja svih prijedloga, donesene odluke o dobitnicima javnih priznanja i sadržajima proslave.

Odbor je zaključio da  se priznanje za stvaralački rad dodijeli Željku Osvaldiću, za njegov doprinos u humanitarnom radu, kulturno umjetničkom životu, vatrogastvu i sportu. Za nagradu ga je predložilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Ogulin. Priznanje za stvaralački rad, zaključili su članovi Odbora većinom glasova, dodijelit će se Anđelki Salopek, koju je predložila grupa građana, a za doprinos u promicanju prava i interesa djece, te na drugim poljima društvenog života.

Odbor je razmotrio i prijedloge priznanja za životno djelo. Jednoglasno je zaključeno da se ono dodijeli Matiji Mlincu (posmrtno) i Borislavu Aleraju, za doprinos u razvoju planinarstva, alpinizma i gorskog spašavanja u Ogulinu i kreiranje postave Alpinističkog muzeja. Predlagatelj je Katedra Čakavskog sabora Modruše.

Priznanje za životno djelo dobit će i Ankica Puškarić, za doprinos turističkom i kulturnom razvoju grada. Prijedlog je to Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Turističke zajednice grada Ogulina.

Gradski odbor HDZ-a grada Ogulina predložio je da se nagrada za životno djelo dodijeli i Tomi Salopeku za djelovanje za dobrobit stanovnika Ogulina, osobito na području vatrogastva i projektu izgradnje vodovoda, ali je taj prijedlog odbijen, jer je Toma Salopek za to primio zahvalnicu grada Ogulina još 1998. godine.

Konačnu odluku o dodjeli priznanja donijet će Gradsko vijeće, koje može, a i ne mora, prihvatiti prijedloge Odbora za proslavu Dana grada.