Aktualno Županija

Medicinska škola doživjela “upisni” val: Za 22 fizioterapeuta stiglo 165 prijava, za 54 sestre čak 179

Čak sedam učenika pretendiralo po jednom upisnom mjestu za fizioterapeutski smjer – o upisnoj “gužvici” piše Radio Mrežnica.

Je li virus,novi val ili jednostavno potražnja pa školovanje u Hrvatskoj i pravac inozemstvo – nije poznato, no za upisom u Medicinsku školu u Karlovcu ove je godine vladala prava pomama.

Upisivali su dva razreda za medicinske sestre ili tehničara i jedan razred fizioterapeutskog tehničara, a broj prijava ostavio je bez daha.

Za fizioterapeute se upisalo 22 učenika, prioritet upisa imalo je njih 62, a ukupno je čak 165 učenika pokazalo interes da se upišu u ovaj smjer. U prijevodu, na jedno upisano mjesto dolazi 7 zainteresiranih!

Medicinska škola upisivala je i dva razreda za medicinske sestre ili tehničara, a tu je upisano 54 đaka. Prioritet u upisima imalo je njih 83, a prijavilo ih se čak 179, odnosno na jedno upisno mjesto pretendirala su 3 učenika.

Ravnateljica Jasminka Štajcer kaže kako je interes za upisom iz godine u godinu sve veći, a ova škola neće zato, naravno, imati jesenske upise. (radio-mreznica.hr)