Aktualno Županija

Za nezakonitu gradnju optužila i brojne susjede, a vlast da sve to prešutno odobrava

Vikendašica iz Donjeg Zvečaja institucijama uputila apel da zaustave devastaciju Mrežnice – piše KAportal.

  • U više navrata i više godina unatrag, od strane građana i vikendaša na području rijeke Mrežnice – Osor, vršile su se prijave prema lokalnoj upravi i samoupravi za devastiranje korita rijeke Mrežnice te samog obalnog pojasa rijeke

S ljetnim temperaturama i sezonom kupanja u prvi plan uvijek dolaze naše rijeke o kojima se tijekom godine puno manje piše. Prošlih je dana u fokusu medija bila rijeka Dobra koja je nepovratno uništena gradnjom HE Lešće, dok su vodeni valovi koji dolaze iz akumulacijskog jezera opet zaprijetili kupačima.

No ovo je samo jedna od devastacija koje naše rijeke doživljavaju kad ih ljudi prilagođavaju sebi često ne razmišljajući da ih pritom mijenjaju i uništavaju.

Građanka i vikendašica Gordana Ćosić koja ima vikendicu uz rijeku Mrežnicu u Donjem Zvečaju, uputila je Saboru RH, Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskom vodama. Karlovačkoj županiji i Gradu Dugoj Resi pritužbu o devastiranju korita i obale rijeke Mrežnice zbog, kako navodi u pismu koje je poslala i KAportalu, ponašanja niza vlasnika vikendica i zemljišta uz rijeku. Opširnije na KAportalu.