Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Telegram otkriva novu aferu omiljenog Beroševog IT stručnjaka; poslovnom partneru maznuo softver pa ga prodavao

Telegram je dobio uvid u još jedan sudski proces protiv Vinka Kojundžića, odnosno njegove tvrtke Cuspis, ovoga puta one sa sjedištem u Makedoniji. Radi se sporu oko autorskih prava za poznato računalno rješenje u zdravstvenom sektoru.Upravo je Kojundžić IT stručnjak kojem su prihodi počeli strelovito rasti otkako je Vili Beroš došao u Ministarstvo zdravstva, a njegova kompanija izradila je i potpuno nefunkcionalnu platformu Cijepise. To je Telegramov programer Marko Banušić otkrio nakon što nam je Ministarstvo zdravstva mjesecima odbijalo dati službeni odgovor.

Problematični poslovi Beroševog znanca
Naknadno se ispostavilo da gospodin Kojundžić godinama posluje sa zdravstvenim sustavima u cijeloj regiji. No, iza više njegovih poslova ostali su sudski sporovi. Već smo pisali o suradnji s Gradom Zagrebom nakon koje je Kojundžić odbio platiti 180 tisuća kuna troškova za humanitarnu manifestaciju, no to mu na sudu nije prošlo.

Zatim smo otkrili da se Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar već godinama nateže s Cuspisom na sudu jer tvrde da ih je prevario kod prodaje softverskog rješenja kojim se koriste službe za mikrobiologiju.

U najnovijem procesu za koji smo doznali pravomoćno je dokazano da je Cuspis d.o.o.e.l. iz Skopja, kojeg je također osnovao Kojundžić, kršio autorska prava tvrtki MCS Grupa. U pitanju su prava na računalni program Medicus.net čiji je idejni tvorac bila upravo MCS Grupa. Više čitajte na
(telegram.hr, Ana Raić Knežević)