Aktualno Županija

U srpnju u Karlovcu ostvareno 70% više turističkih noćenja nego u istom mjesecu prošle godine

Ukupan broj turističkih noćenja u srpnju 2021. u Karlovcu iznosi 7.920, od toga 86% stranih te 14% domaćih gostiju. U usporedbi s rekordnom 2019. godinom mjesec srpanj u Karlovcu je na razini od 70% noćenja.
Od početka ove godine ostvareno je 18.763 turističkih noćenja, a kada ovim brojkama dodamo i nekomercijalni smještaj ukupan broj noćenja ostvaren u Karlovcu iznosi 27.210
Najviše noćenja u srpnju ostvarili su gosti iz Poljske, Hrvatske, Njemačke, Češke, Austrije i Slovačke. Zanimljivo je da su gosti iz Poljske, Austrije i Slovačke ovog srpnja ostvarili više noćenja nego u srpnju rekordne 2019. godine. Turistički informativni centar (TIC) su najviše posjećivali domaći gosti te gosti iz Njemačke. Najtraženije informacije bile su o tome što posjetiti i vidjeti u gradu, koja su događanja, gdje se kupati na rijekama, gdje kupiti suvenire te pretporuka gdje jesti. Karta grada najtraženiji je promotivni materijal.
Turisti koji posjećuju Karlovac uglavnom su individualci, parovi, obitelji i manje grupe. Oni više nisu samo u prolazu, žele istražiti grad, a njihove recenzije koje TZ grada Karlovca aktivno prati i koristi za sustav mjerenja kvalitete te unapređenje destinacijske ponude, dokaz su zadovoljstva doživljenim. Karlovac opisuju kao čist, zelen i miran grad, a rijeke kojima se vidi dno oduševljavaju turiste iz velikih urbanih sredina.
Početak kolovoza bilježi također odlične rezultate. U prvih devet dana mjeseca kolovoza ostvareno je 60% turističkih noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine.