Aktualno OG sada Ogulin

Dvorišna zgrada konjušnice u Starom gradu Ogulinu bit će obnovljena

Objavljeni su dugo očekivani rezultati Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske u 2021. godini, a koje je prošle jeseni raspisalo Ministarstvo kulture i medija RH.

Zavičajni muzej Ogulin je na Poziv, u kategoriji zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima, prijavio program Obnove dvorišne zgrade konjušnice u Starom gradu Ogulinu, za koji je u ovoj godini odobren iznos od 100.000,00 kn.

Naime, radi se o opsežnom projektu kojim se u fazama, a sukladno raspoloživim sredstvima Grada Ogulina i Ministarstva kulture i medija HR, radi na obnovi zgrade i prenamjeni za muzejske potrebe, a sukladno izrađenoj projektnoj dokumentaciji.

Plan je urediti muzejski kafić, info prostor sa suvenirnicom, sanitarne čvorove, te na katu (u potkrovlju) urede muzejskih djelatnika, a sve s ciljem da se postigne učinkovitija provedba muzejske djelatnosti, poveže objekte unutar kompleksa Starog grada Ogulina i izvrši obnovu zgrade sukladno izvornim karakteristikama, te uz konzervatorski nadzor.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2.150.00,00 kn, a u prošloj je godini raspoloživim sredstvima kupljena šindra namijenjena za obnovu krovišta konjušnice.

S obzirom na kratak rok za realizaciju osiguranih sredstava, do kraja ove godine planira se daljnja nabava građe za krovopokrivačke radove.