Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Thompson optužio novinarku RTL-a da mu je provalila u kuću, ona tvrdi: ‘Bila sam na zadatku‘

Marko Perković Thompson u sudskom je sporu s 10 susjeda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, otkrila je prva Slobodna Dalmacija. Podsjetimo, pjevač je vlasnik ukupno 713 kvadrata zgrade od 2011. godine. U međuvremenu se pokazalo da je oko 1800 kvadrata u zgradi izgrađeno ilegalno, a dosad su bili skriveni unutar zgrade kao “tajne etaže”.

Nakon što je Marko Perković Thompson doznao da ispod nekretnine i zemljišne čestice, čiji je vlasnik, postoje skrivene etaže, pokrenuo je sudske sporove koji traju posljednjih nekoliko godina.

Thompson je tužio 10 susjeda koji žive od drugog do četvrtog kata u kaskadnoj zgradi te od njih zahtijeva da se isele i da mu plate naknadu zbog toga što su koristili, odnosno iznajmljivali te prostore, otkrila je Slobodna Dalmacija. Nekima je pak ponudio da od njega otkupe nekretnine, a tamo gdje su ilegalni kvadrati povezani s legalnim dijelom zgrade i uređeni kao prostorija u stanu, Thompson traži od susjeda da zazidaju dijelove koji su prešli na njegovu česticu i da ih predaju njemu.- U četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do provale u kući Marka Perkovića Thompsona u Splitu od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, njezina snimatelja i susjeda obitelji Perković, B.M. U trenutku provale, u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece – objavljeno je na Thompsonovoj stranici.

Index je kontaktirao Danku Derifaj, evo što kaže novinarka:

– Radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne o provali kako su lažno objavili. Popeli smo se na krov susjedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara, jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sad izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište, iako se nalazi na susjednoj čestici od njegove, pojasnila je Derifaj.

O slučaju se oglasila i policija:

– Jučer na tom području grada Splita nismo zabilježili kazneno djelo Teška krađa provaljivanjem. Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore te iz svega provedenoga nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, naveli su za Index iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Potom se ponovno oglasio Thompson:

– Novinarka RTL-a Danka Derifaj u svojoj objavi iznosi laž da su drugi stanari, kao i Miodrag s kojim je provalila kod Perkovića Thompsona, ‘suvlasnici’ čestice na kojoj je terasa obitelji Perković. Jednostavnom provjerom u zemljišnim knjigama vidi se da je Marko Perković Thompson vlasnik i čestice na kojoj je njegova kuća i čestice na kojoj su njegova terasa i vrt – napisao je pjevač na Facebooku.(jutarnji.hr)