Aktualno OG sada Ogulin

Pravo na naknadu troškova izborne promidžbe

Na osnovi članka 126. Zakona o lokalnim izborima, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Ogulina nedavno je donijelo Odluku o pravu na naknadu i visini naknade troškova izborne promidžbe za, ne tako davno, održane izbore za gradonačelnika i njegovih zamjenika. Pravo na naknadu troškova, u skladu s konačnim izbornim rezultatima, imaju kandidati koji su dobili najmanje 10% važećih glasova birača koji su izašli na birališta. Naknada troškova se, inače, određuje razmjerno dobivenim glasovima birača.

Pravo na naknadu troškova izborne promidžbe imaju tako kandidati SDP-a, aktualni gradonačelnik i njegov zamjenik, Dalibor Domitrović i Daniel Vukelja, i to u iznosu od 25.000,00 kuna. HDZ-ovim kandidatima Tomislavu Lipošćaku i Anđelki Salopek odobreno je 13.125,16 kuna.

Pravo na naknadu troškova ima i DSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, aktualni zamjenik gradonačelnika, Siniša Ljubojević, a radi se o iznosu od 4.937,50 kuna. Njegov protukandidat na nedavnim izborima bio je, podsjećamo, SDSS-ov Neven Vujnović, kojemu za podmirenje troškova izborne promidžbe pripada 5.874,50 kuna.