Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gužva na GP Macelj, kolona od 5 km na naplatnoj postaji Trakošćan

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj, kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije duga je oko 5 km, a vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj i A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije i na većini graničnih prijelaza povremeno u oba smjera.

Tijekom dana gust promet očekuje se i na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima i u trajektnim lukama i pristaništima.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika. Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje nema dužih čekanja.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima. (hrt.hr)