Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinac Miljenko Vučić će u Tokiju braniti boje Hrvatske

Nekoliko dana prije početka 16. ljetnih paraolimpijskih igara u Tokiju, otvoreno je Paraolimpijsko selo u koje su stigli i prvi hrvatski sportaši s invaliditetom. Paraolimpijske igre će se održavati bez gledatelja, a nije dozvoljena niti međusobna podrška i odlazak na natjecanje sportaša iz istog tima. Hrvatske boje u Tokiju branit će 22 sportaša u osam sportova, što je najveći broj sportova za Hrvatsku na ljetnim Paraolimpijskim igrama. Boje Hrvatske branit će i paraatletičar, naš Ogulinac Miljenko Vučić.

Gostujući nedavno u programu Radio Ogulina, Miljenko Vučić je otkrio kako se tijekom proteklih mjeseci aktivno pripremao za odlazak u Tokio. Iza našeg Ogulinca je inače jedanaest velikih natjecanja i pet osvojenih medalja u disciplini bacanja kugle. Tako se početkom lipnja iz Poljske,  s posljednjeg Europskog paraatletskog prvenstva, vratio okićen zlatnom medaljom. Obzirom na do sad ostvarene sjajne sportske rezultate, za koje je tijekom proteklih godina primio i nekoliko posebnih priznanja SZGO, nadamo se da će Miljenko ostaviti traga i na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Inače, Paraolimpijske igre počinju 25. kolovoza i trajat će do 5. rujna, a sudjelovat će oko 4.400 sportaša u 22 sporta i 539 disciplina.