Aktualno OG sada Ogulin

Dopunski izbori će se održati 3. listopada

U nedjelju, 3. listopada, će se održati dopunski izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda pripadnika nacionalne manjine.

Izbori će biti održani temeljem Odluke Vlade RH, i to na području ukupno 17 županija te u Gradu Zagrebu.

Izbori će se održati i na području naše Karlovačke županije, a između ostalog i u Ogulinu. Naime, birači srpske nacionalne manjine birat će svog predstavnika u Gradsko vijeće Grada Ogulina. Birat će se i 1 predstavnik iste nacionalne manjine u Županijsku skupštinu Karlovačke županije.
Izbori će se, između ostalog, održati i na području susjedne nam općine Josipdol, gdje će se također birati 1 predstavnik srpske nacionalne manjine u općinsko vijeće.

Obrasci za postupak kandidiranja mogu se, počevši od danas, 25. kolovoza, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.
Prijedlozi kandidacijskih lista moraju prispjeti nadležnom izbornom
povjerenstvu najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju dopunskih izbora, dakle najkasnije do 7. rujna 2021. do 24:00 sata.

Nadležno izborno povjerenstvo potom će sastaviti i objaviti sve pravovaljano
predložene kandidacijske liste te zbirnu listu, i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle 9. rujna 2021. do 24:00 sata.