Aktualno OG sada Ogulin

Bliži se jesensko izdanje 16. Ogulinskog festivala bajke

Bliži nam se jesensko izdanje 16. Ogulinskog festivala bajke, koje će se održavati od 10. do 12. rujna.

Jesensko izdanje OGFB-a bit će inače održano u sklopu proslave Dana grada Ogulina. Gostujući u programu Radio Ogulina Sonja Drašković Dedić, direktorica TZ-a grada Ogulina, rekla je kako su pripreme za jesensko izdanje u punom jeku, a njegovo održavanje bit će prilagođeno aktualnim epidemiološkim okolnostima.
Mališane na festivalskim pozornicama očekuje niz pripovijedanja, predstava, radionica, ali i neki noviteti. Prema riječima direktorice, radi se o kino projekcijama za djecu. U tijeku su pregovori za 5 kino projekcija, koje će biti upriličene na otvorenom.

Kako je istakla Sonja Drašković Dedić, bolna točka ovih pripremnih radnji je ponovno epidemiološka situacija, koja nije sjajna. Sve se priprema u punom obimu, a u slučaju uvođenja novih epidemioloških okvira i naputaka programski sadržaji će biti prilagođeni okolnostima. Da ništa ne bude prepušteno slučaju, svi izvođači i organizacijski tim festivala morat će imati COVID putovnice ili negativan test na koronavirus za vrijeme trajanja festivala. Veći izazov bit će kontrola poštivanja epidemioloških mjera među posjetiteljima, čemu će biti posvećena velika pažnja.

Sonja Drašković Dedić je, između ostalog, istaknula i zadovoljstvo turističkim pokazateljima ostvarenim na našem području tijekom ljetnih mjeseci. Poručila je kako se po broju ostvarenih posjeta i noćenja bližimo brojkama iz predpandemijske 2019. godine. Mamac za turiste su i ogulinske tradicionalne manifestacije, poput Streetballa OG i Formula driver utrke, a uskoro nas očekuje i Ogulin trail kada se također traži soba više u našem gradu.

Nadamo se da epidemiološka slika neće pokvariti ove dobre vijesti iz TZ-a grada Ogulina.