Hrvatska Hrvatska i svijet

‘Mjere više nemaju smisla, ja bi radio onako kako je to radila Švedska’

Predsjednik Zoran Milanović tijekom obilježavanja 30. obljetnice stradanja civilnih žrtava iz Kijeva u Domovinskom ratu dao je izjavu za medije.

Komentirao je popis stanovništva. “Hrvata ima koliko ima, ima četiri milijuna ili više, zajedno s našim sunarodnjacima koji ne žive u Hrvatskoj i to je broj gledan iz perspektive prije 20 godina mali, a prije 100 godina, ogroman”, rekao je Milanović.

‘Necijepljeni, cijepite se’
Osvrnuo se na epidemiološku situciju i potencijalne restriktivne mjere. “Ne možemo potpuno svojeglavo djelovati, ali ja bi radio onako kako je radila Švedska. Cjepilo se puno ljudi. Mjere više nemaju smisla, osim ako nije ugrožen zdravstveni sustav. Necijepljeni ljudi se izlažu riziku. Cjepite se”, rekao je.Mišljenja je da od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, prenosi Dnevnik.hr. Susreo se i s Tonyjem Blairom te komentirao: “Neke stvari mu zamjeraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti”, kaže Milanović.

“On je jedan od najvećih likova modernog doba. Njegov pogled na imigrantsku politiku u Velikoj Britaniji je i dalje isti, a kritičari govore da je to jedan od razloga što je Britanija izašla iz Europske unije. Neka mi ne zamjeri, ali ova vrsta njegovog angažmana Hrvatskoj više ne treba. To treba Srbiji i drugim državama, ali Hrvatskoj više ne treba”, dodao je./net.hr)