Aktualno OG sada Ogulin

Udruga žena priprema izložbu starinskih recepata za svadbene kolače

Uskoro nam dolazi manifestacija “Igra kolo” u sklopu koje će se  u nedjelju 05.09. održati tradicionalno natjecanje u pripremi masnice.  Tema ovogodišnje manifestacije su svadbeni običaji i članice Udruge žena Ogulin se  namjeravaju pridružiti s izložbom starinskih recepata za svadbene kolače, kao i sa pričama o njihovom porijeklu, pripremi i svadbenim običajima našeg kraja.
“Cilj nam je prikazati kako su se nekad pripremali ukusni kolači i keksi od jednostavnih sastojaka, ili namirnica koje su se nabavljale i čuvale baš za te prigode.
Ovim putem vas molimo da popričate sa svojim bakama, tetama i starijim ženama koje znate, posudite od njih stare recepte kako bi ih kopirali te uz priču o njihovom nastanku doprinijele čuvanju običaja našeg kraja. To je dio našeg narodnog bogatstva koje želimo sačuvati i prenijeti mladima.
Molimo Vas, ukoliko imate takve recepte i priče, javite se Astri Malbaši  na mobitel 098/210-437 zbog dogovora o kopiranju. Nadamo se da ćemo uspjeti sakupiti dovoljno recepata za jednu izložbu u okviru ovogodišnje manifestacije”-poručuju članice ogulinske Udruge žena.