Aktualno OG sada Ogulin

“Dječji vrtić Bistrac ove godine slavi 65. rođendan i ovo je najljepši dar kojeg smo mogli dobiti!”

Nakon pune 44 godine, Ogulin od danas ima novi dječji vrtić! Na inicijativu gradske vlasti, gradnja je počela pred dvije godine, a koštao je 16,4 milijuna kuna. Grad Ogulin osigurao je  9 milijuna, 6,3 milijuna EU, a 1,1 milijun RH.

Svečano je otvoren u nazočnosti djelatnika i njihovih gostiju, koje je pozdravila ravnateljica Anita Domitrović.

“Dječji vrtić Bistrac ove godine slavi 65. rođendan i ovo je najljepši dar kojeg smo mogli dobiti! Postojeći objekt u središtu grada nije bio dovoljan za smještaj sve djece i ovim otvaranjem zadovoljene su sve potrebe naših roditelja. U njega će sutra ući 145-oro djece, pa će na dvije lokacije vrtić pohađati 320-oro mališana”-rekla je , među ostalim, ravnateljica Anita Domitrović

Gradonačelnik Dalibor Domitrović nije krio zadovoljstvo otvorenjem vrtića. Zahvalio je na velikoj potpori i pomoći svima koji su sudjelovali na projektu i izvođačima radova, a iako  ne voli nekog posebno isticati, ovaj je put to učinio. Pohvalio je napore i trud Natalie Zielinske i Dubravke Salopek, koje su ga poticale da idu dalje, te djelatnike Željka Gračanina i Zdravka Salopeka koji su cijelo vrijeme bili na raspolaganju.

“Uspjela je cijela ekipa, a ne Dalibor Domitrović. Montel i Tehnix su tvrtke koje su cijenom i kvalitetom, te rokovima, ispoštivali sve uvjete ugovora. Grad Ogulin pomagat će i dalje u razvoju demografije, iako je preduvjet  za sve razvoj gospodarstva. Preostaje nam još samo urediti pristupnu cesti i sredinom studenog bit će sve gotovo. Svoje ću osjećaje danas  pokušati izraziti sa samo tri riječi: sreća, zadovoljstvo, ponos!”- naglasio je Dalibor Domitrović, a što je sve rekao pogledajte u nastavku:

Županica Martina Furdek Hajdin je napomenula da je i njoj srce puno, iako nije neposredno sudjelovala u ovoj investiciji, te  da je ovo jedan od najuspješnijih projekata u našoj županiji.

Nakon toga upriličeno je i svečano presjecanje vrpce:

Novi vrtić blagoslovio je ogulinski župnik Nikola Prša.