Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Novi Zeland: Policija usmrtila ekstremista koji je ozlijedio 6 osoba

Policija u Novom Zelandu objavila je da je ustrijelila i usmrtila muškarca koji je ozlijedio šest osoba u ozbiljnom incidentu koji se dogodio u trgovačkom centru u Aucklandu.

– Policija može potvrditi da je muškarac ušao u supermarket New Lynn i ozlijedio više ljudi. Policija je pronašla muškarca i na njega je pucano. Umro je na mjestu događaja, naveli su u priopćenju.

Novozelandska policija ustrijelila je nasilnog ekstremistu koji je bio poznat policiji nakon što je u supermarketu u gradu Aucklandu ubo nožem i ranio najmanje šest osoba. Izveo je teroristički napad na nedužne Novozelanđane, rekla je premijerka Jacinda Ardern na konferenciji za novinare nakon napada.

Napadač je bio državljanin Šri Lanke koji je bio na Novom Zelandu 10 godina i bio je “osoba od interesa” oko pet godina. Ubijen je u roku od 60 sekundi od početka napada, rekla je dodavši kako ga je inspirirala militantna skupina tzv. Islamska država.

Napad je izveo pojedinac, a ne vjera, on jedini snosi odgovornost za ta nedjela, istaknula je premijerka.

Videozapisi objavljeni na internetu pokazuju panične kupce kako istrčavaju iz trgovačkog centra i traže zaklon. Policija opremljena teškim oružjem i služba hitne pomoći nalaze se na mjestu događaja, izvijestio je Reuters. (hrt.hr)