Aktualno OG sada Ogulin

PagoLand igraonicom i teniskim turnirom, počela proslava Dana grada

Ovaj vikend počinje program proslave Dana grada Ogulina, koji će potrajati sve do samog rođendana našeg starca pod Klekom, 14. rujna. U sklopu programa proslave, Grad Ogulin je za sve naše građane, velike i male, pripremio mnoštvo sadržaja. Ovaj vikend rezerviran je za PagoLand igraonicu koja je smještena u dvorištu Frankopanskog kaštela.

Tu je adrenalinski tunel, sportska arena, najveća nogometna meta-nogopikado, Swipper-mega popularna mehanička ruka koja mijenja brzinu i smjer kretanja, mnoštvo poklon paketa, kao i animacija, natjecanja te brojnih drugih iznenađenja. Sadržaj igraonice na otvorenom za djecu i odrasle je mjesto gdje godine, fizička spremnost i različitosti nisu važne. Koncept igraonice nije baziran isključivo na zabavi i skakanju na spravama, već i na animaciji koja podučava novim znanjima, međusobnim uvažavanjima i vrijednostima kroz igru. Rezultat ovog koncepta jest kvalitetnija komunikacija, stvaranje toplog obiteljskog ozračja, dobrih odnosa, odnosno obiteljske kohezije u trenutku zajedničke igre i druženja. Primarni naglasak se stavlja na djecu s čijom aktivacijom se nastoji aktivirati i roditelje, koji od statičnog promatranja za kratko vrijeme postaju aktivni sudionici PagoLand igre.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera prevencije u prostor igraonice organizirano će se puštati do 100 ljudi, a intervali izmjene, odnosno ulaska i izlaska biti će svakih pola sata. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme od 09:00-19:00 h (pauza u radu od 13:00-15:00 h).
“Draga djeco i roditelji, pridružite nam se i proslavimo zajedno rođendan našeg grada!” – poručili su iz gradske uprave.

Inače, u sklopu programa proslave, danas je na teniskom terenu TK Frankopan, počeo dvodnevni 23. tradicionalni teniski turnir za rekreativce.