Aktualno OG sada Ogulin

Počela je nova školska godina – poruka gradonačelnika Domitrovića

Počela je nova školska godina, a u školske klupe na području Karlovačke županije vratilo se 8.188 učenika osnovnih, te 3.750 učenika srednjih škola. Prvašića je u našoj županiji ukupno 940, a to je 29 učenika prvih razreda manje nego što je bilo prošle školske godine.

Grad Ogulin je za radne bilježnice svih ogulinskih osnovnoškolaca u ovogodišnjem proračunu osigurao sredstva u iznosu od 300.000 kuna. Ovaj potez gradske vlasti napravljen je s ciljem rasterećenja kućnog budžeta, promicanja prava djece za ravnopravno obrazovanje, kao i podizanja standarda u obrazovnom programu za učenike kroz ovu mjeru.

Inače, nova školska godina počinje uz blaže epidemiološke mjere nego lani. Najmanji neće morati nositi maske, no stariji učenici morat će ih staviti kad god se ne može osigurati potreban razmak.

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Dalibor Domitrović uputio je sljedeću poruku:

“Svim učenicima, roditeljima i nastavnicima želim uspješan početak nove školske godine!
Grad Ogulin financira produženi boravak, nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce, subvencionira deficitarna zanimanja, učenike slabijeg imovinskog stanja srednjih i osnovnih škola, darovite učenike i studente, podupire projekte osnovnih i srednjih škola van minimalnog standarda. Otvorili smo i vrtić kako bi svoj djeci omogućili pohađanje, također gradimo Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i Centar za tehničku kulturu, kroz koji nam je namjera pružiti obrazovanje naših mladih iznad standarda i prosjeka RH.
To nije trošak, već ulaganje u budućnost”.