Aktualno Županija

Mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste Turković je kao v. d. pričuvao svom kolegi iz stranke

Kao jedini kandidat izabran tajnik županijskog HDZ-a Darko Bebić – piše KAportal.

Tada je već postalo jasno ko dan da dolazi do smjene na čelnoj poziciji ŽUC-a no prije imenovanja Bebića trebalo je razriješiti i Upravno vijeće kojim je on predsjedao.

U narednom četverogodišnjem mandatu, Županijsku upravu za ceste Karlovac vodit će novi ravnatelj a kao što se već i prije znalo, HDZ je odlučio da će na ovu funkciju nakon Stjepana Turkovića doći Darko Bebić, inače glavni tajnik HDZ-a Karlovačke županije.

Bebić je u prethodnom mandatu bio predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Karlovac, pa su s imenovanjem dosadašnjeg ravnatelja Turkovića v. d.-om u oporbi već posumnjali da je ovo samo priprema terena za dolazak drugog HDZ-ovca na ovu poziciju, na što je ukazala i SDP-ova županijska vijećnica Ivana Salopek Šumonja.
Podsjetimo na kronologiju. Turković je nakon isteka mandata na zadnjoj sjednici Županijske skupštine imenovan v. d. ravnatelja, jer kako su se tada pravdali, Upravno vijeće je isto bilo pri kraju mandata, pa kao nisu stigli raspisati natječaj. Tada je već postalo jasno ko dan da dolazi do smjene na čelnoj poziciji ŽUC-a, no prije imenovanja Bebića, trebalo je razriješiti i Upravno vijeće kojim je on predsjedao.

Tako je početkom srpnja županica Martina Furdek-Hajdin imenovala nove članove Upravnog vijeća, koje je prije mjesec dana i formalno provelo natječaj za imenovanje novog ravnatelja. Natječaj naravno nije objavljen u javnim glasilima, već je samo, upravo tako – formalno objavljen u Narodnim novinama 6. kolovoza, i na stranici ŽUC-a. Kad je tamo natječaj postavljen ne može se vidjeti jer nema datuma objave, no s obzirom na posjećenost ovakvih stranica, čak i da je osvanuo u regularno vrijeme, teško da ga je tko i vidio.

  • Na natječaj za novog ravnatelja pristigla je jedna molba kandidata. Temeljem svih propisanih, traženih uvjeta, Upravno vijeće je uvidom u dokumente potvrdilo da su ispunjeni svi uvjeti. Također, kandidat je zadovoljio na usmenoj provjeri, prilikom koje je kandidat iznio svoj plan rada, kazao je za KAportal novi predsjednik Upravnog vijeća Ivan Ćupor, te tek kad smo inzistirali o kome se radi, na ponovljeni upit potvrdio kako je kandidat koji je ispunio uvjete, ujedno i jedini prijavljeni Darko Bebić.
  • Prijedlog Upravnog vijeća o novom ravnatelju Županijske uprave za ceste mora potvrditi i Županijska skupština Karlovačke županije, dodao je Ćupor.

To će biti još jedna formalnost, zaključuje KAportal.