Aktualno OG sada Ogulin

Pred nama su zabavni, kulturni i sportski sadržaji

14. rujna naš Ogulin će proslaviti svoj 521. rođendan!

Program rođendanske proslave započeo je  prošlog vikenda i trajat će sve do 14. rujna. Pred nama su brojni sportski, zabavni, kulturni sadržaji, a prema svemu sudeći, moći ćemo uživati i u gastro delicijama.

Program proslave Dana grada nastavlja se, kao što smo pisali,  večeras, kada će u atriju Hotela Frankopan, biti upriličeno otvorenje skupne izložbe slika članova Likovnog društva Frankopan.

Sutra,  10. rujna, od 19-20 h, u Parku kralja Tomislava (kod crkve) zabavit ćemo se uz Puhački orkestar ogulinskog DVD-a.

U subotu, 11. rujna, održat će se 13. stolnoteniski turnir povodom Dana Grada Ogulina, u organizaciji STK Klek. Iste večeri, od 18 – 19 sati, u Parku kralja Tomislava opustit ćemo se i zabaviti uz koncert Tamburaškog sastava Partyano. Istodobno će se Parkom kralja Tomislava širiti mirisi lovačkog kotlića, kojeg će za nas pripremati vrijedni članovi Lovačkog društva Klek. Vrhunac te večeri dogodit će se na istoj lokaciji od 20 sati, kada ćemo imati priliku uživati u koncertu ogulinskog sastava LA LA trio.

Program proslave Dana grada nastavit će se slijedećeg dana, 12. rujna, na Kuglani Klek, od 10h, održat će se Turnir kuglačica u organizaciji Ženskog kuglačkog kluba Ogulin. Istog dana, od 20 sati, na ogulinskoj Gradskoj tržnici članice ogulinske Udruge žena prezentirat će “Bajku na tanjuru”.

Dan kasnije, 13. rujna, od 10 sati, očekuje nas Oldtimer rally “Putovima ZNG-a”, kojeg organiziraju članovi ogulinskog Old timer kluba. Hrvatski fotosavez i Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana za isti dan pripremaju izložbu fotografija „Ogulin- portret grada Cameron obscurom“, koju ćemo moći pogledati u Zavičajnom muzeju Ogulin.

Program proslave Dana grada bit će okončan na sam rođendan grada Ogulina, 14. rujna i to svečanom sjednicom Gradskog vijeća, koja će biti održana u  Pučkom otvorenom učilištu Ogulin, s početkom u 11 sati. Od 18 sati u župnoj crkvi Sv. Križa bit će služena sveta misa, povodom Dana grada i blagdana uzvišenja Svetog Križa.

Nadamo se da ćete iz ovog bogatog programa izdvojiti nešto za sebe i uživati.