Aktualno OG sada Ogulin

“Bajka na tanjuru” zaslužuje samo čestitke – zbog ideje, organizacije i prezentacije!

Udruga žena Ogulin sinoć je  prezentirala novi projekti “Bajka na tanjuru”. Prezentacija je, neuobičajeno, održana na gradskoj tržnici, koja nije bila prepoznatljiva! Na samom ulazu postavljeni su tepisi kakve su tkale naše bake, a prilagođena rasvjeta doprinjela je odličnom i posebnom ugođaju, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Umjesto prodajnih štandova bile su postavljene stolice, a prezentacija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, pa se moglo ući samo uz pozivnicu, jer je broj ljudi bio ograničen.

“Bajka na tanjuru” nastala je radom malobrojne ekipe, ali uz veliku podršku njihovih obitelji. Rad je bio naporan, no ispunjen s puno veselja i pozitivne energije. U bajkoviti svijet okusa i mirisa tradicijske kuhinje ogulinskog kraja goste je  uvela  Irena Vujasin, a prikazana su 4 odlična video uratka, koji su snimani  na Kleku, u Ogulinskom Zagorju, Zavičajnom muzeju i na mlinu na rijeci Dobri, a na kojima je prikazano kako spremiti pastrvu,  mošnje s konopljom, sarmu i Ogulinsku masnicu. Kako je tekla prezentacija, tako se svako jelo moglo kušati i doista je to bila prava bajka na tanjuru!

“Bajka na tanjuru” rezultat je projekta Udruge žena Ogulin, s ciljem očuvanja tradicionalnog kulinarstva ogulinskog kraja, a posebno Ogulinske masnice. Krajnji cilj svih ovih aktivnosti je zaštita Ogulinske masnice, a zatim i poticanje poduzetništva u smislu njene proizvodnje. U svim aktivnostima koje provode potrebna im je potpora lokalne i regionalne samouprave, poduzetnika, civilnog sektora i ostalih, te se nadaju da će ovo događanje biti jedan od temelja uzajamne podrške i suradnje.
Nakon prezentacije svih jela, nazočne su pozdravile predstavnice Udruge žena, predsjednica Astra Malbaša i tajnica Mihaela Stipetić, a veliki je pljesak dobila i kuharica Irena Vujasin. Čestitke im je uputio gradonačelnik Dalibor Domitrović, obećavši potporu grada i u njihovim daljnjim aktivnostima, kojih sigurno neće nedostajati.