Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović i načelnik policije Vukelja – obilazili mlade u noćnim satima

S obzirom da se u posljednje vrijeme sve više govori kako su mladi neodgovorni i neprimjereno se ponašaju, te  kako vikendom iza sebe ostavljaju nered, posebno u Đulinom vrtu, ali i na drugim mjestima gdje se okupljaju, u “akciju” su krenuli gradonačelnik Dalibor Domitrović i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja.

Kako bi se uvjerili kakvo je stvarno stanje u gradiu Ogulinu, tijekom vikenda,  oko ponoći, obišli su nekoliko lokacija gdje se sastaju mladi i s njima porazgovarali. Nisu, doznajemo, naišli na veće količine alkohola, niti su uočili problematična ponašanja, no doznali su da ogulinska mladost žali što nema mjesta na kojem bi se mogli zabaviti. To je posebno vidljivo zbog korona mjera, jer mnogi lokali u koje su rado izlazili, ne rade.

Istina je da ima slučajeva neprimjerenog ponašanja, no Domitrović i Vukelja smatraju da je razgovor bolje rješenje od kažnjavanja, te su s ciljem postizanja reda i sigurnosti, ali i senzibiliziranja mladih  o poželjnom ponašanju,  obišli teren  i razgovarali s njima, te  im ukazali da u svom izlasku mogu uživati i bez oštećivanja imovine i konzumacije alkohola na javnim površinama.  Zajednički cilj im je osigurati svim našim sugrađanima red, mir i sigurnost, bez oštećenja imovine i remećenja javnog reda i mira.  S ovakvim vidom suradnju će, kažu, nastaviti i u buduće.