Aktualno OG sada Ogulin

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ankici Puškarić uručeno priznanje za životno djelo

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba, u znak sjećanja na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, u nazočnosti brojnih uzvanika održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Ogulina. Sjednica je održana u Konferencijskoj dvorani ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta, a povodom proslave Dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Sv. Križa.

Predsjednik Vijeća Marinko Herman pozdravio je  okupljene, među kojima su bili predstavnici policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vjerskih zajednica koje djeluju na našem području, ravnatelji ogulinskih škola, bivši ogulinski gradonačelnici, predstavnici županijske razine vlasti, gradonačelnici i načelnici brojnih gradova i susjednih općina, gradski vijećnici, te predstavnici gradskih tvrtki i ustanova. Među uzvanicima bila je i posebna izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, Melita Mulić, savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo.

Nazočnima se potom obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović. U ovoj svečanoj prigodi, gradonačelnik je, između ostalog, s ponosom istakao glavninu realiziranih gradskih projekata. Poseban je naglasak stavio na one projekte koji se trenutno provode, a čija vrijednost se kreće oko 100 milijuna kuna. Svi oni imaju za cilj jačanje i razvoj gospodarstva u gradu pod Klekom, što će posljedično utjecati na poboljšanje i unaprjeđenje kvalitete života svih Ogulinki i Ogulinaca. Nit je to vodilja aktualne gradske vlasti, kako u prethodnom, tako i u ovom mandatu. Osvrnuo se na gotovo svaki segment života našeg grada, od kulture, sporta, pa do odgoja i obrazovanja. S govornice je poručio kako je sve pobrojano rezultat predanog rada svih zaposlenika gradske uprave, kao i direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova, ali i gradskih vijećnika, gospodarstvenika i udruga civilnog društva.

U nastavku svečane sjednice, bivšoj direktorici ogulinske Turističke zajednice i Ivanine kuće bajke, Ankici Puškarić uručeno je priznanje Grada Ogulina za životno djelo. Učinili su to zajedno predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Ankica Puškarić se u kratkom emotivnom govoru zahvalila svim svojim suradnicima koji su je pratili na njenom poslovnom putu, ali i članovima svoje obitelji.

Svečanu rođendansku sjednicu potom su prigodnim čestitkama uveličali gosti. U ime svih nazočnih gradonačelnika, prva je čestitku uputila gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan – Pentek, istaknuvši kako je grad Ogulin grad koji ima svijetlu budućnost. Rođendansku čestitku uputila je zatim zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, pritom zahvalivši svim relevantnim dionicima i građanima koji svojim radom pridonose boljitku grada Ogulina. Prigodnim riječima nazočnima se obratila i izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, Melita Mulić. Prenoseći rođendansku čestitku predsjednika Milanovića, naglasila je, između ostalog, kako je Ogulin po mnogo čemu poznat diljem zemlje te ima značajne razvojne potencijale, među kojima je posebno istakla gospodarstvo i turizam.

Nakon svečane sjednice upriličeno je druženje svih sudionika uz prigodni domjenak u atriju Hotela Frankopan.

Program proslave Dana grada i blagdana Uzvišenja Sv. Križa okončat će večeras, od 18 sati, služenjem mise u župnoj crkvi Sv. Križa.

Govor gradonačelnika Domitrovića: