Aktualno OG sada Ogulin

Otvorena izložba „Ogulin – Portret grada Camerom obscurom“

„Ogulin – Portret grada Camerom obscurom“ naziv je izložbe koja je otvorena u Zavičajnom muzeju Ogulin, a povodom programa proslave Dana Grada Ogulina i blagdana Uzvišenja sv. Križa.
Riječi dobrodošlice okupljenima je uputila ravnateljica Zavičajnog muzeja Ogulin Ana Krznarić, a potom je nešto više o radu Hrvatskog fotosaveza govorio Predrag Bosnar. Njegova kolegica, Zlata Medak, posjetiteljima je ponudila više informacija o nastanku fotografija koje sačinjavaju postav izložbe. Samo riječi hvale imala je za autore fotografija i profesoricu Mariju Trdić Ćuk.

Izložbu je potom otvorio ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, a otvorenju su, među ostalima, nazočili predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman, ravnateljica POU Ogulin Blanka Poljak Franjković, te članovi fotografskog kluba ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” i Kino kluba POU-a Ogulin, predvođeni profesoricom Marijom Trdić – Ćuk i ravnateljem Hrvojem Magdićem.

Kako smo imali priliku i čuti, izložene fotografije su rezultat rada fotoradionice, koju je Hrvatski fotosavez priredio u suradnji s Gimnazijom i strukovnom školom Bernardina Frankopana Ogulin i Pučkim otvorenim učilištem Ogulin.
Fotoradionicu su vodili članovi Hrvatskog fotosaveza, Predrag Bosnar i Zlata Medak, uz tehničku pomoć Filipa Bosnara, a trajala je od 13. do 16. svibnja ove godine. Sudjelovalo je 20-ak mladih zaljubljenika u fotografiju, članova fotografskog kluba ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana i Kino kluba POU-a Ogulin. Oni su istraživali vizure svojeg grada i bilježili ih camerom obscurom i tehnikom kemograma.

Ova zanimljiva izložba će u Zavičajnom muzeju Ogulin biti otvorena sve do 31. listopada, a ulaz na izložbu je besplatan!