Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Napeto u SDP-u: “Grbin pobjegao sa sjednice, odbio zahtjev većine da se glasa”

Ni nakon sjednice saborskog Kluba SDP-a u utorak nije poznato broji li to tijelo 32 ili 28 zastupnika jer glasanja o izbacivanju zastupničke četvorke nije bilo, iako se o tome raspravljalo, i to na inicijativu predsjednika stranke Peđe Grbina koji je tu točku uvrstio u dnevni red iako nije bila planirana.jednica Kluba završila je bez epiloga o statusu isključene četvorke – Rajka Ostojića, Nikše Vukasa, Zvane Brumnića i Marine Opačak Bilić. Svih četvero došli su na sjednicu, Grbin je raspravu o situaciji u Klubu uvrstio u dnevni red, ali kako nije bilo pisanog prijedloga da se o tome i glasa, Grbin je sjednicu zaključio jer je ocijenio da se zapravo nema o čemu glasati.

Pripadnici ‘struje’ Davora Bernardića taj su Grbinov potez okarakterizali fiškalskim i kukavičkim te ustvrdili da on očito nema većinu, pa je zato odlučio prekinuti sjednicu.

Grbinova, pak, struja pojašnjava da su trebali podnijeti pisani prijedlog o čemu se glasa s potpisima, a kako to nisu učinili, onda se nije imalo o čemu ni glasati.

“Mi jesmo imali potpise za uvrštenje točke u dnevni red, ali kad je Grbin to samoinicijativno učinio više nismo smatrali da treba skupljati neke nove potpise ili neke nove zahtjeve. Zar da skupljamo potpise za raspravu i pišemo pismo čovjeku koji sjedi dva metra od nas? Pa to nema veze sa zdravim razumom ni demokracijom, to su fiškalski manevri”, kazao je Davorko Vidović koji je bio politički tajnik Bernardiću dok je bio čelnik stranke.

Ključnim je ocijenio da je izgubljena supstancijalna bit SDP-a, da ovo više nema veze sa socijalnom politikom, a ni demokratskom.

Vidović: Grbin pobjegao sa sjednice odbivši zahtjev većine da se glasa
“Ja u ovih 30 godina nisam ovako nešto doživio, predsjednik stranke je pobjegao sa sjednice odbivši zahtjev većine članova da se glasa i napokon sazna jesu li četiri izbačena člana dio Kluba ili ne. Ja sam dao prijedlog da se glasa o izbacivanju tih četvero ljudi iz Kluba i da prihvatimo odluku kakva god bila i da imamo čistu situaciju i da idemo dalje”, kazao je Vidović. Više čitajte na N1.