Aktualno OG sada Ogulin

Na današnji dan pred 4 godine Ogulin je bio poplavljen

Na današnji dan, 17. rujna 2017. Ogulin je bio poplavljen. O tome je OGportal pisao:

“Ono čega su se mnogi pribojavali, opet se dogodilo. Rijeka Dobra izlila se u gradskom središtu na nekoliko mjesta. Najviše je problema iza Frankopanske kule, te na kružnom toku prema Bolničkoj ulici i naselju Struga.   Na terenu su bile sve službe zadužene za spašavanje i pomoć građanima. Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma u Voćarskoj ulici i i dalje rade po pozivima. U dvorištu DVD-a na raspolaganju su bile vreće s pijeskom. Svi DVD-ovi su bili u pripravnosti.

GSS-ovci su također  bili na terenu sa svim ljudstvom i 2 čamca.

Poplavom je bilo zahvaćeno oko 480 domaćinstava, odnosno približno oko 1.000 objekata, što stambenih, što gospodarskih. U to su uključeni objekti u koje je ušlo nekoliko centimetara vode kao i oni koji su potpuno poplavljeni. Površina zahvaćena poplavom je oko 163 ha, odnosno 1,63 km² što iznosi od 17 do 20% površine užeg dijela grada.

Na terenu je bio gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danielom Vukeljom i tadašnjim predsjednikom Stožera civilne zaštite Željkom Stipetićem…

Kako je to izgledalo prisjetit ćemo se na našim fotografijama, te u video prilogu. Ogulin je posjetio premijer Andrej Plenković sa suradnicima i dao izjavu.

U pomoć Ogulinu stigla je i Hrvatska vojska

 

Tog jutra na OGportalu smo pisali:

Dobra poplavila gradsko središte