Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović putuje u New York na zasjedanje Opće skupštine UN-a

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović od nedjelje do četvrtka, 23. rujna boravi u New Yorku, gdje sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Otvaranje 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda održat će se u utorak, a istog dana na glavnoj raspravi govorit će i predsjednik Milanović. Osim na glavnoj raspravi, Milanović će govoriti na sastanku na vrhu UN-a o prehrambenim sustavima (The United Nations Food Systems Summit) te povodom održavanja događanja „Transformativna akcija za prirodu i ljude” (Transformative Action for Nature and People Event).

U sklopu sudjelovanja na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a predviđen je i susret Predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom te bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Tijekom boravka u New Yorku predsjednik Milanović susrest će se i s predstavnicima hrvatske zajednice te će održati predavanje na Sveučilištu Columbia u okviru „World Leaders Forum-a” na temu „Emerging Crises and Competing Narratives” (Krize u nastajanju i konkurentski narativi). Više na hrt.hr