Aktualno OG sada Ogulin

Gradski vijećnici jednoglasno podržali ulaganje u projekt „Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Dobra“

4. sjednica Gradskog vijeća grada Ogulina bila je vrlo kratka. Iako su bile predviđene tek dvije točke dnevnog reda, odmah na samom početku sjednice većina gradskih vijećnika podržala je prijedlog da se s dnevnog reda skine Aktualni sat.

Tako se pred gradskim vijećnicima našla tek jedna točka dnevnog reda, a ona se odnosila na prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Dobra“.
Usvajanjem prezentiranog prijedloga Odluke, gradski vijećnici dali su suglasnost Gradu Ogulinu za provedbu ulaganja u projekt “Izgradnje sportsko – rekreacijskog centra Dobra”. Opći cilj ovog projekta je poboljšanje životnih uvjeta ruralnog stanovništva na području naselja Sv. Petar, dok se specifični cilj projekta odnosi na poboljšanje sportske infrastrukture.

Centar bi se gradio između postojećeg nogometnog stadiona NK Dobre i rijeke Dobre. U sklopu sportsko- rekreacijskog centra Dobra, sukladno planiranom projektu, nalazila bi se sportska zgrada, izgradila bi se atletska staza s vanjskim igralištem i teretanom, pomoćni stadion i teren za mali nogomet, parkiralište, kolni i pješački pristupi, a u planu je i uređenje okoliša. Sve to stajalo bi na raspolaganju mještanima te svim stanovnicima Ogulina.

Sredstva nužna za realizaciju ovog projekta nastojat će se osigurati iz EU fondova, prijavom na natječaj Programa ruralnog razvoja, Mjera 07, Podmjera 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Ukupna vrijednost planirane investicije iznosi 9.018.750,00 kuna, od čega je 10% učešće Grada Ogulina, dok bi se preostalih 90% sredstava osigurao od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Po završetku izgradnje, plan je zaposliti dvije osobe, točnije stručnog suradnika za sport te referenta za sport.

Nakon kraće rasprave, gradski vijećnici jednoglasno su podržali prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt „Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Dobra“. Grafički prikaz SRC Dobra pogledajte OVDJE.