Aktualno Sport

Ivano Božičević i Eva Tonković na Državnom prvenstvu Hrvatske

Teniski klub „Kvarner“ Rijeka ovoga je vikenda, 9. i 10. listopada 2021. godine, bio domaćin Državnoga prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice do deset godina. Među 32 najbolja dječaka i 32 najbolje djevojčice iz cijele Hrvatske plasirali su se članovi TK Frankopana, Ivano Božičević i Eva Tonković, predstavljajući regiju središnja Hrvatska.

Ivano Božičević u prvom kolu pobijedio je Lea Luku Korugu iz TK Victoria rezultatom 4/1 4/1. U drugom je kolu pobijedio Lorenca Butigana iz TK Dubrovnik rezultatom 4/1 4/0.  U četvrtini finala zaustavio ga je nakon dugog i neizvjesnog meča Matej Malčić iz TK Pula rezultatom 0/4 3/4(8) koji je kasnije i osvojio prvenstvo.

U razigravanju od 5. do 8. mjesta Ivano je pobijedio Ivana Đipala iz TK Split 1950 rezultatom 4/2 i u meču za peto mjesto bio bolji od Floriana Radinkovića iz TK Pećine s rezultatom 4/2.

Eva Tonković u prvom kolu pobijedila je Anu Cerović iz TK Kvarner rezultatom 4/1 4/2. U drugom je kolu bila bolja od Marije Kordić iz TK Prečko rezultatom 2/4 4/2 8/6. U četvrtini finala Evu je zaustavila Lena Drmić iz TK Đakovo rezultatom 1/4 1/4.

U razigravanju od 5. do 8. mjesta Eva je pobijedila Niku Kraljević iz TK Iteam rezultatom 4/2. U meču za peto mjesto od Eve je bila bolja Iva Prgić iz TK Osijek s rezultatom 3/4(1).

Ovim rezultatima Ivano i Eva potvrdili su još jednom odličan rad škole TK Frankopan Ogulin. (M.T.)