Aktualno OG sada Ogulin

I nakon 30 godina, bit ćemo zajedno!

Uskoro će se obilježiti  30. obljetnica osnivanja ogulinske 143. brigade Hrvatske vojske.

Tim povodom sinoć je održana 30. sjednica Izvršnog odbora Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin, kojoj su nazočili članovi Udruge, gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, te medija.

Tema je bila organizacija obilježavanja 30. obljetnice nastanka 143. brigade HV Ogulin i naše pukovnije, a prema riječima predsjednika  Udruge Milana Poljaka bila je to jedna od značajnijih postrojbi u Domovinskom ratu i želja je organizatora da se obljetnica obilježi  dostojno. Podsjetio je da je  brigada osnovana 13. studenog 1991. i njeni su pripadnici dali neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu.

Prema prijedlogu, program obilježavanja 30.obljetnice trajat će dva dana.

U petak, 12. studenog  organizirat će se okrugli stol u Pučkom otvorenom učilištu, na temu  “Domovinski rat u ogulinskom kraju”. Idućeg dana, 13. studenog, planira se sveta misa, mimohod do Trga hrvatskih rodoljuba, paljenje svijeća i polaganje vijenaca, te druženje u Frankopanskom kaštelu. Na svečanost će, osim pripadnika 143. brigade,  biti pozvani predstavnici Grada Ogulina , Karlovačke županije i državnih institucija, a planira  se i zajedničko druženje  uz nastup glazbenih grupa.

O svemu ćemo još detaljnije pisati na našem portalu i izvijestiti javnost i naše čitatelje o svim  planiranim događanjima.