Aktualno OG sada Ogulin

Uskoro će i Plaški imati ljekarnu

Plaški bi uskoro trebao dobiti ljekarnu. Naime, u ogulinskom Domu zdravlja upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na uređenju prostora ljekarne u Plaškom.
Ugovor su potpisali ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac, te u ime izvođača Stipo Adžaga, vlasnik tvrtke Gips-Mont. Vrijednost radova iznosi 247.046,25 kn s PDV-om, a, prema riječima izvođača, radovi na uređenju prostora buduće ljekarne će započeti kroz 10 dana i trebali bi biti okončani do Božića.

Ravnateljica Kurelac je istakla kako je nova ljekarna u Plaškom od velikog značaja za mještane ove općine, ali i mještane susjednog Saborskog. Naime, za ukupno 2700 mještana trenutno najbliža dostupna ljekarna udaljena je 30-ak kilometara i nalazi se u Josipdolu i Ogulinu.

Ovom prigodom potpisana je i Odluka o financiranju projekta od strane Karlovačke županije, kojom se Karlovačka županija obvezuje u cijelosti financirati radove. Potpisivanju ugovora nazočila je i suvlasnica ogulinske ljekarne Mirjana Turkalj, koja je iskazala interes za obavljanje ove vrste djelatnosti u Plaškom.

Iako na potpisivanje ovog važnog ugovora za mještane Plaškog nije nazočio, jer, kako kaže, nije ni pozvan, načelnik Općine Pero Damjanović vrlo je zadovoljan s činjenicom da će nakon 30 godina Plaški dobiti svoju ljekarnu. U izjavi za Radio Ogulin istakao je kako će Općina Plaški snositi troškove najma prostora za buduću ljekarnu, te kako ga posebno veseli činjenica da će se otvaranjem ljekarne najviše pomoći starijim mještanima, koji po lijekove više neće morati odlaziti u Ogulin. Poručio je kako vjeruje da će nova ljekarna s radom započeti već u siječnju, a sve će naravno ovisiti o samom tijeku radova na uređenju prostora.