Aktualno OG sada Ogulin

O STEM bajci snimljen i kratki film

Puno puta smo se do sada dotakli projekta STEM bajka, kojeg provode članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin u suradnji s brojnim partnerima. Da se uistinu radi o vrlo vrijednom i inovativnom projektu svjedoči i činjenica da je upravo STEM bajka, od svih aktualnih projekata u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a, odabrana za snimanje kratkog filma. Filmić donosi zanimljiv presjek ovog projekta, a predstavili su ga Marijan Tonković, predsjednik ogulinskog Društva pedagoga tehničke kulture, te Tatjana Grgurić, voditeljica projekta. Sve je snimano upravo u Ogulinu.

Inače, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva organizirala je izradu niza filmova o provedbi projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru nekoliko tematskih poziva.

Podsjećamo, provedba STEM bajke započela je još 30. prosinca 2020., a trajat će do 30. prosinca 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.432.399,13 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. (info:POU Ogulin)

STEM bajka – Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin from Nacionalna Zaklada on Vimeo.