Aktualno OG sada Ogulin

Primarna zadaća HSU-a je omasovljenje članstva i borba za umirovljenike

Frane Kaleb  osim što je postao predsjednik GO HSU grada Karlovca, od nedavno je  i novi predsjednik HSU-a Karlovačke županije, odlukom Skupštine koja je održana u Dugoj Resi.
Uz predsjednika Franu Kaleba , izabrane su i dvije potpredsjednice Barbara  Kruljac  Žilić i Milena Željeznak. Također je na istoj Izbornoj skupštini izabran i novi Nadzorni odbor, u sastavu:
Vladimir Benkek – predsjednik, Miroslav Maltar – zamjenik predsjednika i članovi: Dušan  Martinjaš, Ivica Špehar i Marija  Golub.

” Primarna zadaća je omasovljenje članstva, učlanjivanjem umirovljenika, ali ne samo umirovljenika nego onih koji će to postati.  HSU-a je od samog početka za jedinstvo radnika i umirovljenika. Središnjica HSU-a koja je sa Vladom RH, uz posebno angažiranje novog predsjednika HSU-a generala Veselka Gabričevića, predstavila je u Hrvatskom saboru prijedlog zakona kojim će se povisiti cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.
Kao što je poznato ovaj novi cenzus za samce je prije povećan sa 2.047 na 2.500 kuna. Naglasio bih da je zaslugom našeg predsjednika i Središnjice HSU-a, odnosno uspješne suradnje sa Vladom RH,  izmijenjena i Odluka o jednokratnoj isplati korisnicima mirovine radi ublaživanja posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19 i time je donesen još jedan rok za isplatu COVID dodatka.
Radi se o tome da umirovljenici koji su ostvarili radni staž u inozemstvu, a nisu predali tiskanicu o visini mirovine pa zbog toga nisu bili obuhvaćeni isplatom COVID dodatka, a doneseni rok je produžen do 30.11.2021., tako da neće biti zakinuti”-rekao nam je Kaleb.

Na kraju je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu HSU-a Karlovačke županije, a  istaknuo je i nesebično zalaganje i rad GO HSU Ogulin, pod rukovodstvom predsjednika Mladena Mihaljevića.