Aktualno OG sada Ogulin

Testiranja i u ogulinskom Domu zdravlja

U Karlovcu je održana tiskovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Tema tiskovne je bila aktualna epidemiološka situacija u županiji, ali i priprema za sutrašnje šire uvođenje primjene covid potvrda. Osim u sektoru zdravstva i socijale, od sutra će to postati neminovnost i za zaposlenike, ali i korisnike usluga javne i državne uprave.

Cijepljenje, preboljenje, ili negativan test, uvjeti su za život bez restrikcija. COVID potvrde ili negativan brzi test na COVID postaju obaveza za zaposlenike i korisnike usluga poduzeća u javnom vlasništvu. Kako se moglo čuti na tiskovnoj, u Karlovačkoj županiji pripremaju se nove lokacije i termini testiranja kako bi se smanjile gužve. Brza testiranja provodit će se u svim Domovima zdravlja na području županije, tijekom svih 7 dana u tjednu. Cijena brzog testiranja iznosit će 50 kuna, a trošak testiranja zaposlenika snosit će poslodavac. Građani će taj trošak, pak, snositi sami.

Zaposlenici javnih ustanova i institucija testirat će se 2 puta tjedno. Za sada nema najava da će netko od zaposlenika ustanova i institucija Karlovačke županije koji nemaju COVID potvrde odbiti testiranje. S tiskovne je još jednom upućen apel građanima koji se nisu cijepili, da razmisle i to učine.

Kako je navedeno na web stranici ogulinskog Doma zdravlja, testiranje radnika javnih službi na COVID 19 počelo se obavljati jutros od 6 sati. Ova vrsta testiranja obavljat će se i sutra, 16. studenog, od 6 sati. Testiranje će biti nastavljeno sve do petka, te ponovno od ponedjeljka, 22. studenog.