Aktualno Sport

Rukomet – rezultati (kadeti i djevojčice)

1.Hrvatska kadetska liga (U13), 2.kolo:
OGULIN – KARLOVAC 16:22
OGULIN – DUBOVAC GAZA 22:17
Ogulin je bio domaćin ligaškom natjecanju 1.lige za dječake uzrasta do 13 godina. Utakmice su u nedjelju u Sportskoj dvorani Ogulin igrale momčadi Senja, Karlovca, Dubovca-Gaze i Ogulina. Senj pobijedio je Karlovac i Dubovac-Gazu, a Ogulin je ubilježio poraz od Karlovca rezultatom 22:16 i pobjedu nad Dubovcem -Gazom 22:17.
U prvoj utakmici naših rukometaša s Karlovcem veći dio utakmice prošao je u izjednačenoj igri, ali bolja završnica Karlovca presudila je pobjednika u zadnjih deset minuta. U drugoj utakmici nad Dubovcem-Gazom naši mladi rukometaši dominirali su cijelu utakmicu i pobjeda nije bila upitna od prve minute. Mnoštvo lijepih akcija i brzih golova u leđa presudilo je pobjednika, a naši rukometaši imali sa razloga za kraj zakurblati pobjedu.
Golove su postigli: Vito Srdarev 14, Ivano Jelić 11, David Domitrović 9, Marko Stipetić 2, Karlo Salopek 1, Dino Jelić 1, a igrali su još Luka Stojisavljević, Rudi Vuković, Jakov Matasić, Patrik Francetić, Dominik Đurđević i Roko Sabljak, a sjajno su branili Ante Bašić i Leo Krznarić..
S tri pobjede i jednim porazom ekipa je od 18 ekipa trenutno na 3.mjestu, a naredno kolo igraju za 2 tjedna u Poreču. Ekipu je vodio trener Dubravko Dragičević.

1.Hrvatska kadetska liga (U17), 2.kolo:
OGULIN – ZAMET 18:28
OGULIN – TRSAT 10:25
Kadeti RK Ogulina imali su u nedjelju, 14 studenog najteže ligaško gostovanje u Rijeci. U okviru Prve kadetske lige protivnici su im bile dvije momčadi iz vrha lige, ali i momčadi koje igraju seniorsku drugu Hrvatski rukometnu ligu zapad. Više utakmica u nogama i bolji kadar igrača kod protivnika rezultirao je uvjerljivim pobjedama. Iako rezultat kazuje da je bilo lako za protivnike, iznenađujuće nije. U obje utakmice naši rukometaši držali su u prvom poluvremenu protivnika u egalu, ali nedostatak zamjene i bolje iskustvo protivnika presudilo je utakmice u njihovu korist. Ogulinska ekipa na put je otišla u krnjem sastavu jer je nedostajalo nekoliko igrača zbog ozljeda i bolesti pa bolje od časnog sportskog poraza nije išlo. Veseli što su naši rukometaši ostavili srce na terenu i do zadnje minute odigrali čvrsto i odlučno.
Golove u obje utakmice postigli su: Filip Cipek 9, Mateo Blašković 7, Denis Stipetić 7, Karlo Magdić 3, Andrej Brozović 2, a igrali su Noa Filipović, Jakov Vučić. Veliki broj obrana skupio je Vito Perković uz pomoć Miloša Ivošević.
Ekipu su vodili treneri Dražen Poljak i Vedran Vukelja

1.HRL djevojčice U-14, 1.krug
RUKOMETNA ŠKOLA KARLOVAC – OGULIN 27:29
Djevojčice Ženskog rukometnog kluba Ogulin u nedjelju su u Karlovcu odigrale zaostalu utakmicu 1. kola 1. HRL U 14. i na konto upisali 2 važna boda.
Ova utakmica je bila test za većinu igračica jer su se neke nakon pauze od dvije godine vratile u naše redove. Ovo je bila utakmica dvije podjednake ekipe i samo male sitnice i više koncentracije na našoj strani, osigurali su pobjedu u gostima. Od ove sezone nakon svake utakmice bira se najbolja igračica iz obje ekipe, a kod nas je izabrana Hana Kovačević.
Ekipa Ogulina igrala je u sastavu: Nikolina Salopek 8 obrana, Sara Blašković 7 golova, Hana Kovačević 9, Ema Kolić, Valentina Manojlović, Lana Magdić 2, Iva Čajić 4, Leona Blašković 4, Jana Bertović 1, Lara Brozović 2, Gabrijela Luketić.
Ekipu su vodile Ana Vranić i Vesna Ceranić.
Već slijedeću nedjelju u goste im dolaze ekipe Lokomotive i Sesveta.