Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Novinarima slučajno poslali šalabahter presice: Horvatov HDZ pomiješao avione i slatkiše

U šalabahteru je međimurski HDZ napisao pet tema, gospodarski rast, procjena Fitcha, borba protiv korone, ekonomija i Zoran Milanović. Stavljena je i tema o Gabrijeli Žalac, ali samo ako novinari postave pitanje
Međimurski HDZ koji vodi ministar Darko Horvat u utorak je imao presicu. Prije toga išao je mail novinarima u kojem je trebala biti najava što će biti na presici. No umjesto najave netko je slučajno ubacio upute što i kako pričati, piše regionalni.com

Šalabahter je urnebesan. U njemu piše da Hrvatska kupuje “12 Rafaela”, jedino je pitanje misle li na popularni talijanski slatkiš s kokosom, umjetnička djela talijanskog slikara ili naprosto ne znaju kako se zovu francuski borbeni avioni koje kupujemo.

 • Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni – piše među ostalim na šalabahteru.
  Milanovića podebljali
  HDZ-ovci su se osvrnuli i na pandemiju.
 • Vlada je pokazala što je snaga države. Nema drugih aktera, nema te organizacije koja će nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve situacije – tvrdi međimurski HDZ. Usput su naveli sve ono što se često može čuti i od Andreja Plenkovića, o očuvanju radnih mjesta i gospodarstva.

Nisu ostali dužni ni predsjedniku Milanoviću, koji je u šalabahteru posebno istaknut veliki slovima: “MILANOVIĆ – NEMA MU PREMCA U VRIJEĐANJU I LAŽIMA”

 • Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike – poručuju međimurski HDZ-ovci predsjedniku države.
  O Žalac samo ako pitaju
  U šalabahteru je i bivša ministrica Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora.

– KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i nasrtali na neovisan rad institucija…) – piše u HDZ-ovom šalabahteru.

U šalabahteru su zabilježili i što sve treba reći o kreditnom rejtingu Hrvatske koji je objavio Fitch i o gospodarskom rastu. (24sata.hr)