Aktualno Sport

Kup utakmica: Ogulin – Karlovac 28:36

        U srijedu navečer je u ogulinskoj sportskoj dvorani odigrana utakmica osmine finala Kupa regije Zapad između rukometaša Ogulina i premierligaša Karlovca. Rukometaši Karlovca u Ogulinu su prema očekivanju bili bolji od domaćina 36:28 i prošli u četvrtfinale.

Karlovčani, članovi najvišeg ranga hrvatskog rukometa, bili su apolutni favoriti dvoboja u Ogulinu i taj status su opravdali. Iako su doputovali bez Rukavine, Negrana, Crnkovića, Mrljaka i Prezelja, bez većih problema riješili su susret u svoju korist, a Ogulinci, kojima su nedostajala trojica igrača udarne postave, dobro su iskoristili utakmicu, odlično se borili i pružili solidan otpor. Trenerica Karlovca Tanja Rašić raspodijelila je minutažu među svim raspoloživim igračima, a kolega joj Kosanović s druge strane bio je jako zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Do 16. minute i rezultata 10:9 domaći su držali priključak, a potom su Karlovčani serijom 4:0 otišli na +5 (14:9). Ogulinci su uzvratili istom mjerom i ponovo se primakli (14:13), no karlovački rukometaši u preostalom dijelu prvog poluvremena rade seriju 5:1 i odlaze na odmor s 19:14. S nova tri gola početkom nastavka Karlovčani su digli prednost na +8 (22:14) i činilo se da su u potpunosti prelomili susret u svoju korist, ali početkom 41. minute, pogotkom Draškovića, Ogulinci smanjuju na 25:20. Međutim, više od toga nisu mogli. Premijerligaš je ponovo dodao gasa, otišao na 29:21 i riješio sve dvojbe oko pobjednika.

Za Ogulin su golove postigli Mihael Kosanović 6 pogodaka, Marko i Andrija Poljak po 5, Brozović i Drašković po 4, a Mihelić i Gašparović po 2 gola.