Aktualno Sport

Rukomet – 3. kolo 1.HRL U14 djevojke

1.HRL djevojčice U-14

3. kolo: TREŠNJEVKA – OGULIN 31:17
3.kolo: OGULIN – RUGVICA 31:30
U nedjelju je u ogulinskoj sportskoj dvorani odigrano 3. kolo 1.HRL U14 djevojke.
Pored djevojčica ŽRK Ogulin i Škole rukometa Karlovac sa kojima naše djevojke sudjeluju kao par u ovoj ligi, u goste su nam došle ekipe Trešnjevke iz Zagreba i Rugvice.
Prvu utakmicu igrale su naše djevojke protiv ekipe Trešnjevke. Oslabljenje bez kapetanice ekipe Sare Blašković, koja je zbog ozljede koljenja odsutna na dulje vrijeme sa parketa, u prvom poluvremenu djevojke pružaju otpor i nisu dozvolile gošćama iz Zagreba da naprave veću gol razliku i na odmor se odlazi rezultatom 11:9 za gošće. Nastavak drugog poluvremena donosi crnu rupu u igri i naše djevojke punih 13 minuta nisu postigle gol. Gošće rade veliku razliku od 13 golova. Na kraju ekipa Trešnjevke dobiva utakmicu rezultatom 31:17.
Nakon utakmice proglašene su najbolje igračice u obje ekipe i uručeni su im simbolični pokloni. U ekipi Ogulina najbolja igračica je Hana Kovačević, a u ekipi Trešnjevke Furčić Helena.
Drugu utakmicu odigrale su ekipe Rugvica i Š.R.Karlovac, a pobijedile su Karlovčanke sa 26:25.
U trećoj utakmici snage su odmjerile ekipe Ogulina i Rugvice. Ovo je bila izuzetno uzbudljiva i dinamična utakmica. Iako su gošće dio utakmice pred kraj poluvremena vodile sa dva gola razlike, naše djevojke pronalaze snage i okreću rezultat u svoju korist, pa na odmor odlaze rezultatom 17:16.
Nastavak igre je izjednačen do kraja utakmice. Naše djevojke su pred kraj utakmice imale i vodstvo od 3 gola razlike, ali uporne gošće ne odustaju i pokušavaju okrenuti rezultat u svoju korist, no naše djevojke ipak dobivaju utakmicu rezultatom 31:30.
Najbolja igračica u našoj ekipi je Melani Mihaljević, a u ekipi Rugvice Ana Jambrišak.
U četvrtoj utakmici Trešnjevka je pobijedila Rukometnu školu Karlovac sa 46:15.
Za ekipu Ogulina u ove dvije utakmice igrale su Nikolina Salopek, Hana Kovačević 19 golova, Melani Mihaljević 4, Ema Kolić, Valentina Manojlović, Lana Magdić 4, Lea Blašković, Iva Čajić 13, Leona Blašković 7, Jana Bertović, Ena Kostelić, Lara Brozović, Gabrijela Luketić, Nika Delić i Morena Mudrić 1.
Slijedeće kolo igraju u nedjelju 12.12. u Karlovcu, a protivnice su im Udarnik i Samobor.