Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Građanska inicijativa o Babinoj Gori: Razmišljamo o skijaškoj skakaonici, a trebali smo ih pustiti da se sami zakopaju


Poništena je ponovno javna nabava, a nova ide tijekom veljače – piše Radio Mrežnica.

Saga o regionalnom Centru za gospodarenje otpadom na vrhu Babine Gore prelazi u delirijum, poručuju iz Građanske inicijative Karlovac koja već godinama vodi bitku protiv spomenutog centra na ovoj lokaciji.

Poništena je ponovno javna nabava, a nova ide tijekom veljače, kažu.

-Smanjiti količine prihvata smeća na RCGO sa 100 tisuća tona godišnje na 30 tisuća, pritom zadržati lokaciju na 32 hektara, volumenski veliku 10 000 000 m/3, kompletnu infrastrukturu, hala, postrojenja, prateće sadržaje, a cijenu gradnje povećati za 100% pomalo je suludo. Ali, eto, to je naša stvarnost odnosno “sposobnost” odgovornih osoba koje nemilice troše novac nas poreznih obveznika. Sad je ipak izgledno da je bilo bolje da smo se družili neformalno na kavici, a ne da smo vas “maltretirali” hrpom dokumentacije s kojom smo sporili RCGO. Trebali smo ih jednostavno pustiti da se sami “zakopaju” što su na kraju i učinili, piše Žarko Kotur.

-Moraju revidirati cijeli projekt zbog uvjeta koje je potpisao JASPERS te naknadnih izmjena projekta koji nije usaglašen s prvotnim uvjetima, a prije toga mogu okačiti kompletnu dokumentaciju mačku o rep.

-Razmišljamo da pokrenemo inicijativu za pokretanje izgradnje skijaške skakaonice na Babinoj Gori, visinska razlika lokacije RCGO i dna doline za deponiranje smeća je cca 120 metara, dužine preko 2 km. Kako već imamo bob stazu na Ilovcu zvanu “Marčetić”, zašto skakaonicu ne nazvati po štovanoj gospodi “Maradin&Vučić”. Ipak su oni najveći zaslužnici. Bolje je i to nego da vraćamo 7 200 000 00 kuna za “ulupana” EU novčana sredstva gradnje moderne saobraćajnice do vrha Babine Gore. (radio-mrežnica.hr)