Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Broj zaraženih divlja i u školama, pogledajte najnovije brojke

Svakim danom u školskim klupama sve je manje učenika, a za katedrama sve manje nastavnika. Razlog je rapidan tempo pohoda korone po učionicama koji traje cijeli ovaj tjedan.
Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja jučer na nastavu zbog pozitivnog testa na covid ili izrečene mjere samoizolacije nije došlo 9.158 učenika u Hrvatskoj, a istovremeno iz istih razloga kod kuće je ostalo i 1.580 školskih djelatnika. Pozitivan test trenutačno ima 6.468 učenika i 1.391 djelatnik, što je porast broja oboljelih učenika u samo jednom danu za njih 680, a djelatnika s pozitivnim testom na covid za 95.

Dodaju li se oboljelima i oni u samoizolaciji, u 24 sata iz školskog sustava “ispalo” je 1.197 učenika i 113 nastavnika.

Kojom se brzinom korona širi školskim klupama najbolje ilustrira podatak da je od prvog dana polugodišta, u samo četiri dana, broj zaraženih učenika porastao za 2.352, a broj učenika u samoizolaciji za 1.700. Istovremeno, u četiri dana u redovima djelatnika škole broje 401 novooboljelog zaposlenika i 71 djelatnika više u samoizolaciji. Gledano ukupno od ponedjeljka do četvrtka, broj onih koji su zbog covida-19 morali ostati doma u školskom sustavu iznosi 4.527 učenika i djelatnika.

To govori u prilog tome da na dnevnoj bazi zbog covida-19 iz obrazovnog sustava ispada tisuću učenika i stotinjak nastavnika, a epidemiološki u goroj su situaciji osnovne nego srednje škole, jer one u masi oboljelih participiraju više, piše Novi list. (N1)