Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinska Turistička zajednica lani zabilježila značajan porast broja dolazaka i noćenja

Značajan porast broja dolazaka i noćenja

Protekla godina pokazala je da Karlovačka županija ima što ponuditi turistima i u novonastalim okolnostima. Ostvareno je preko 410.000 noćenja uz 220.000 dolazaka turista.

Ogulinska Turistička zajednica zabilježila je od toga 19.654 dolazaka, te 38.304 noćenja. Značajan je to porast u obje kategorije, jer smo tijekom 2020. godine zabilježili 10.599 dolazaka, te 28.152 noćenja.
Posebice veseli porast smještajnih kapaciteta u hotelima i kampovima na području cijele županije, što je trend koji se nastavlja u kontinuitetu.

Protekle godine u našu su se županiju vratili inozemni gosti, prvenstveno Nijemci i Nizozemci, a bilježimo sve veći dolazak Poljaka i Čeha koji prije nisu rezervirali smještaj u našoj destinaciji u tolikoj mjeri. U 2021. godini većina noćenja ostvarena je u objektima u domaćinstvu i kampovima, a u hotelima je broj kreveta premašio brojku od 1.000 uz kontinuirani porast kapaciteta.

“Uslijed epidemioloških okolnosti, koje su podrazumijevale značajna ograničenja i preventivne mjere zaštite, pokazali smo da se možemo i znamo nositi s novonastalim okolnostima te ponuditi turistima sadržaje uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, što je definitivno doprinijelo percepciji Karlovačke županije kao sigurne destinacije.” – poručili su iz TZ Karlovačke županije.