Aktualno Sport

Ključna utakmica za ‘kauboje’: Evo gdje gledati rukometnu poslasticu Hrvatska – Srbija

Ako danas izgubimo, opraštamo se od natjecanja već u prvoj fazi. No, mi smo favoriti što danas izabranici Hrvoja Horvata moraju dokazati i na terenu
Večeras od 20.30 Hrvatska i Srbija u Pick Areni u Szegedu igraju utakmicu 2. kola rukometnog Europskog prvenstva uz prijenos na RTL-u.
Ako danas izgubimo, opraštamo se od natjecanja već u prvoj fazi. No, mi smo favoriti što danas izabranici Hrvoja Horvata moraju dokazati i na terenu. Nadalje, Hrvatska će morati ganjati pobjedu od najmanje šest razlike kako nam u zadnjem Francuzi ne bi smjestili, kao što su napravili u Montpellieru u kvalifikacijama za OI u Tokiju. Tada su Francuzi imali +7 na poluvremenu protiv Portugala, da bi u nastavku utakmice poklanjali lopte Portugalcima koji su golom dvije sekunde prije isteka vremena izborili Olimpijadu, a ‘kauboje’ ostavili u Hrvatskoj. Ili Francuska? Kako god, bilo bi odlično da u zadnjem kolu sami odlučujemo o prolasku.

  • Znamo se jako dobro, nema tu nekih nepoznanica. Odlučivat će tko će biti psihički stabilniji i tko će biti mirniji. Mi radimo sve kako bi bili pravi – rekao je u najavi utakmice hrvatski izbornik.
    Jučer kasno navečer obradovale su nas informacije iz Szegeda! Luka Cindrić, koji je propustio utakmicu s Francuzima, dobio je negativan rezultat na PCR testiranju te bi trebao zaigrati danas protiv Srbije. Pitanje je, doduše, u kakvom je stanju, no srednji vanjski Barcelone morao bi odvesti kvalitetu naše igre na neku višu razinu.
    S druge strane, loše su vijesti pozitivni testovi na Covid-19 Marka Mamića, Leona Šušnje i Lovre Mihića, dok je David Mandić suspendiran zbog zarađenog plavog kartona.

Sa Srbima smo odigrali deset utakmica, od čega tri prijateljske, a ‘orlovi’ su jedinu pobjedu u službenim utakmicama upisali na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012.

  • Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Hrvatske, samim tim što je ovo balkanski derbi, ta utakmica uvijek ima neku posebnu draž, jer obje reprezentacije su veoma kvalitetne i sigurno će biti spektakl igrati sutra. Nadam se da ćemo uz dobru igru, kao i protiv Ukrajine doći do pozitivnog rezultata – rekao je srpski pivot Mijajlo Marsenić.
    Podsjetimo, ‘orlovi’ su na otvaranju prvenstva slavili protiv Ukrajine s 31-23, dok su ‘kauboji’ izgubili od Francuza 27-22. (24sata.hr)