Aktualno OG sada Ogulin

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade namijenjene djeci s teškoćama u razvoju

Počeli su radovi na  rekonstrukciji i prenamjeni poslovne građevine u zgradu za pružanje socijalne usluge. Radi se o zgradi kraj stadiona NK Ogulin, a ugovor je dio projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“. Financira se bespovratnim sredstvima EU. Radove izvode djelatnici  tvrtke „Kolos“ d.o.o. iz Duga Rese.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova s PDV-om iznosi 5.355.070,94 kuna. Rok za završetak radova je 180 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Plan je prenamjeniti postojeću zgradu u zgradu za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka, odnosno korištenje stručnih medicinskih usluga (logopeda, defektologa, psihologa, edukacijskog rehabilitatora i sl.), i to za minimalno 15-ero djece u dobi od 6-18 godina s teškoćama u razvoju na području Grada Ogulina.
Projektom je predviđena i nabava kombi vozila, te nabava specijalističke i ostale opreme, a, prema najavama, u realizaciju će se krenuti tijekom ove godine.
Podsjećamo, u  sklopu novouređenog objekta osigurat će se prostorije za individualne i grupne aktivnosti, učionica te kuhinjski praktikum. Osigurat će se i prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba, te prostorija za spremište didaktičkog materijala. U zgradi će se još nalaziti i prostorije za rad i boravak osoblja, mini blok kuhinja, sanitarni čvorovi za osoblje, spremišta i ostave. Projekt je u potpunosti usklađen s Pravilnikom o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga i Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Inače, sve ovo dio je projekta koji se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.9 milijuna kuna, a projekt je u 100% iznosu financiran sredstvima EU. Prijavitelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, a partner na predmetnom projektu je Grad Ogulin.