Aktualno OG sada Ogulin

Proglašeni najbolji u sportu

U programu Radio Ogulina jučer ste imali priliku doznati tko se okitio titulom Najboljih u sportu Grada Ogulina za 2021. godinu. Podsjećamo, 20. siječnja je održana sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice Grada Ogulina, na kojoj su izbrojani glasovi iz glasačkih listića koje su poslali izbornici za najbolje u sportu Grada Ogulina 2021.godine. Podsjetimo, Izbor najboljih u sportu Grada Ogulina za 2021.godinu, već 41.po redu, provodi se kontinuirano u organizaciji Športske zajednice Grada Ogulina još od 1981.godine.

Najbolje u sportu grada, sukladno pravilniku biraju aktivne članice (klubovi) Športske zajednice Grada Ogulina (37), živući dobitnici Nagrada za životno djelo u sportu Grada Ogulina (18), članovi Izvršnog odbora ŠZ GO (7) i mediji (3), ukupno 65 glasača. Odaziv je bio odličan, vraćeno je čak 55 ispunjenih glasačkih listića.

Titulom najboljeg sportaša okitio se tako tenisač TK Ogulin Roko Stipetić. Najbolja sportašica je kuglačica ŽKK Ogulin Barbara Žilić. Teniski klub Ogulin proglašen je najboljim muškim klubom , dok je najbolji ženski ŽKK Ogulin. Perspektivni sportaši Ogulina u 2021.godini su rukometaš Ivano Jelić, tenisač Vito Jerak, nogometaš Jakov Lovas, kuglačica Isabel Kirasić, veslačica Izabela Poljančić i odbojkašica Ana Šumonja.

Najbolja trenerica je Tea Pavić, Teniski klub Ogulin, a najboljim sportskim djelatnikom proglašen je Ivica Brozović Titan iz ogulinskog Oldtimer kluba, dok je nagrada za životno djelo u sportu Grada Ogulina pripala Antonu Stipetiću – Toci.

Inače, prihvaćeni su i prijedlozi za odjelu posebnih priznanja za uspjehe ogulinskih sportaša tijekom protekle godine. Posebno priznanje pripalo je ogulinskom Skijaškom klubu. U 10 godina postojanja Skijaški klub Ogulin nije postigao velike natjecateljske rezultate, ali je svojim volonterskim radom svih članova pokazao da jedna mala sportska udruga na lokalnoj razini može odlično promovirati zimske sportove i široj zajednici omogućiti bavljenje sportom u zimskim mjesecima kad je većina sportova u gradu Ogulinu u fazi mirovanja. Posebno priznanje pripalo je i Sportskom ribolovnom društvu Ogulin, koje je tijekom protekle godine proslavilo 100 godina postojanja i rada. Posebnim priznanjem okitila se i ŠN OGULIN-PIONIRI, ali i rukometaš Nikola Grahovac koji je ponikao iz ogulinskog Rukometnog kluba, a danas je rukometaš zagrebačkog PPD-a i reprezentativac Hrvatske. Valja napomenuti da se 16 ogulinskih sportaša okitilo i posebnim priznanjem za medalje koje su tijekom prošle godine osvojili na prvenstvima Hrvatske.

Kao i prošle godine, svečanost proglašenja Najboljih u sportu Grada Ogulina je izostala uslijed epidemioloških okolnosti. Prema najavama, svečanost se planira održati kada epidemiološke prilike budu povoljnije.