Aktualno OG sada Ogulin

Pred Bjelolasicom su ipak, kako se čini, bolji dani?!

Kao što smo pisali, upravo na današnji dan, 25. siječnja, 2011. godine u prah i pepeo otišla je perjanica ogulinskog turizma – Bjelolasica.

U više navrata na sjednicama Gradskog vijeća Grada Ogulina gradski su se vijećnici zanimali za namjere novih investitora, a tema je to koja “golica maštu” svih Ogulinki i Ogulinaca.

U gradsku upravu su prvih mjeseci stizale prilično šture informacije o namjerama novih vlasnika.
Gostujući u programu Radio Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović je na samom početku gostovanja istakao kako sa vlasnicima cjeline Jasenak II, zagrebačke tvrtke Benek, nema apsolutno nikakvih kontakata, dok je sa slovačkim vlasnicima cjeline Jasenak I gotovo u svakodnevnom kontaktu.

Sudeći prema njihovim najavama, slovački investitori imaju vrlo ozbiljne namjere s Bjelolasicom. Prema saznanjima gradonačelnika Domitrovića, namjera im je baviti se turizmom na Bjelolasici i to kroz svih 365 dana u godini, a ne samo tijekom zimskih mjeseci. Slovački vlasnici trenutno rade na pripremi samog projekta, te na rješavanju imovinsko pravnih odnosa. Paralelno se radi i na prilagođavanju projekta prostorno planskoj dokumentaciji.

Gradonačelnik Domitrović je, između ostalog, istakao kako je teško predvidjeti kada bi Bjelolasica mogla u konačnici otvoriti svoja vrata prvim gostima, jer se radi o dugotrajnoj proceduri ishođenja potrebne dokumentacije i dozvola.

Sam projekt je, prema njegovim saznanjima, podijeljen u 3 faze, a namjera je da prvi radovi već započnu u 3. kvartalu 2022. godine. Sve će ovisiti o dinamici ishođenja potrebne dokumentacije.

Prema riječima gradonačelnika Domitrovića, ogulinska gradska uprava, u suradnji sa županijskim Uredom za graditeljstvo, investitoru pruža tehničku pomoć pri ishođenju raznih dozvola. Između ostalog, krajem prošle godine odradili su i čitav niz sastanaka sa predstavnicima Hrvatskih voda, a sve u cilju da Bjelolasica dobije vodu, što predstavlja najveći i gorući problem. Istakao je da se nada kako će se tijekom ove godine pristupiti i projektiranju vodovoda za Bjelolasicu, dok je najzahtjevnijim poslom ocijenio rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

I dalje ostaje nepoznata sudbina cjeline Jasenak II, dok je, kako se čini, pred onim najvrjednijim dijelom Bjelolasice, cjelinom Jasenak I, svijetla budućnost. Ukoliko se ostvare svi planovi investitora, naša turistička ponuda bit će bogatija za pravi mali biser, a ne moramo niti napominjati da će sigurno biti otvoren i znatan broj novih radnih mjesta. Nadamo se da će se to dogoditi što prije!